IMPORTANT! Campanie de rechemare Airbag.

*Prețul afișat este un preț recomandat, nu constituie o ofertă de preț și nu reprezintă prețul efectiv de vânzare. Prețurile efective de vânzare pot fi diferite de prețurile afișate mai sus. Vă rugăm să vă adresați distribuitorilor autorizați Honda pentru a primi o ofertă personalizată de preț.
Easy Buy
Test Drive
Caută un dealer
Service
Comparator

9 moduri simple de a fi mai
eco-friendly

Viața sustenabilă este mai realizabilă astăzi decât oricând. Vrem să ne reducem emisiile de dioxid de carbon și să folosim resursele prețioase ale planetei cu mai multă înțelepciune – dar, uneori, nu știm de unde să începem.

Din fericire, a fi “mai verde” nu trebuie să fie copleșitor și nici nu înseamnă să cheltuiești o mulțime de bani sau să te mulțumești cu mai puțin. Iată nouă sfaturi de top pentru un stil de viață mai ecologic.

1

Redu, reutilizează și reciclează

Reciclarea este una dintre cele mai la îndemână – și mai ușoare – moduri de a fi ecologic. Începe prin a avea un coș de gunoi și un coș de reciclare în bucătărie, baie și oriunde mai generezi deșeuri.
Hârtia și cartonul sunt ușor de separat și sunt unele dintre cele mai valoroase materiale pentru reciclare.
Un coș de compost compactat poate face minuni chiar și în cea mai mică grădină. Resturile de mâncare se transformă într-un îngrășământ ideal. Mai poți reduce risipa de alimente prin evitarea cumpărăturilor în exces și valorificarea mai bună a surplusului.

2

Scade emisiile casnice

Spală cu apă rece (30°C) rufele pentru a evita emisiile de CO2 asociate cu generarea de electricitate pentru a încălzi apa.
Dacă înlocuiești un aparat din casă, alege unul nou cu eficiență energetică ridicată – majoritatea vor avea acum etichete UE cu clasa energetică de la A la G, unde A este cea mai eficientă clasă.
Treci la becurile cu LED-uri eficiente din punct de vedere energetic care se aprind instantaneu și durează mult mai mult decât becurile cu tungsten sau cu halogen, în timp ce folosesc mai puțină energie electrică cât timp sunt aprinse.

3

Treci pe energie regenerabilă

Caută un furnizor de energie electrică care folosește surse regenerabile pentru energie, astfel încât să eviți combustibilii fosili. Energia regenerabilă include surse precum hidro, solară, eoliană și chiar ceva numit digestie anaerobă, unde deșeurile animale și vegetale sunt procesate pentru a elibera un gaz bogat în metan care poate fi ars. Există mai mulți furnizori de energie verde astăzi în România. Poate ai noroc să găsești pe unul aproape de tine.

4

Îmbunătățește termoizolația casei

Un sfert din căldura din casa ta se poate pierde prin acoperiș. Pentru a combate asta, se recomandă o izolație de vată minerală. Dacă locuința ta nu are geam dublu, este un upgrade util, deși poate fi costisitor. Totuși, minimizarea curentului în locuință este o metodă ieftină și sigură de a reduce facturile la căldură.

5

Schimbă-ți drumul spre serviciu

Munca de acasă a devenit norma pentru mulți oameni din 2020, iar din punct de vedere al mediului, asta aduce dividende – consumul de energie este redus și emisiile scad.
Dacă te deplasezi la birou în fiecare zi, ia în considerare mijloace de transport mai blânde cu planeta. Poți merge cu bicicleta în loc să conduci? Multe guverne europene au inițiative care încurajează mai mulți oameni să meargă și cu bicicleta. Dacă conduci, ține-ți mașina bine întreținută - un lucru mic la prima vedere, ca presiunea scăzută a anvelopelor, poate crește consumul de combustibil și poate accelera uzura lor, ceea ce duce la mai multă poluare cu particule de cauciuc, potrivit BBC.

6

Fă tranziția la o mașină electrică

Mașinile electrice și hibride folosesc mai puțină energie și emit mai puțini poluanți pe durata de viață decât mașinile pe benzină sau diesel. Mașinile eco cresc deja în popularitate pe măsură ce preocuparea pentru binele mediului crește. Apar legislații noi, iar tehnologia face pași mari pentru integrarea acestora în viața noastră.
Mașini precum CR-V e:HEV, Jazz e:HEV și HR-V e:HEV ajută la reducerea acestui decalaj. Fiecare model se autoîncarcă, ceea ce înseamnă că nu ești dependent de infrastructura de încărcare.

Dacă ești gata să conduci complet electric, Honda e are 0 emisii și poate fi reîncărcat la 80% din capacitate în doar 31 de minute.

7

Caută alimente cu impact redus

Mănâncă alimente din surse locale pentru a minimiza „kilometri alimentari”, impactul transportului de alimente asupra mediului. Cumpără alimente de la producătorii locali acolo unde este posibil și caută ambalaje durabile care să reducă greutatea și, prin urmare, consumul de energie al transportului.

8

Cumpără lucruri durabile

Caută produse concepute pentru a fi reparate mai degrabă decât aruncate atunci când se strică. Sprijină mărcile care nu folosesc mult ambalaj și încearcă să eviți plasticul de unică folosință. Pământul îți va spune mulțumesc.

9

Adoptă o atitudine verde

Viața sustenabilă înseamnă să arăți respect pentru mediu, valorificând la maximum fiecare resursă pe care o folosești și alegând opțiuni durabile ori de câte ori este posibil. Acordă mai multă atenție cumpărăturilor tale. Reciclează deșeurile tale pentru a le da o viață nouă. Oferă obiectele nedorite mai departe, în loc să le arunci. Gândirea verde nu trebuie să fie o corvoadă - poate fi o provocare distractivă.

Ca indivizi, nu putem schimba lumea, dar dacă fiecare face ce ține de el, cu siguranță putem face diferența. Cât de dificil poate să fie?

Consideră timpul și efortul pe care le depui pentru asta ca o investiție în viitor – al nostru, al copiilor noștri și al planetei.