IMPORTANT! Campanie de rechemare Airbag.

*Prețul afișat este un preț recomandat, nu constituie o ofertă de preț și nu reprezintă prețul efectiv de vânzare. Prețurile efective de vânzare pot fi diferite de prețurile afișate mai sus. Vă rugăm să vă adresați distribuitorilor autorizați Honda pentru a primi o ofertă personalizată de preț.
Easy Buy
Test Drive
Caută un dealer
Service
Comparator

Frânarea regenerativă

Ce este și cum funcționează?

Frânarea regenerativă este un proces simplu și eficient folosit de mașinile hibride pentru a-și reîncărca bateria. Află ce este, cum funcționează și ce importanță are pentru vehiculele hibride.

Ce este frânarea regenerativă?
Frânarea regenerativă este un proces prin care care energia reziduală eliberată la frânare este reciclată și folosită pentru a încărca bateria cu litiu a unui hibrid cu autoîncărcare. Energia cinetică care este de obicei risipită în procesul de frânare este convertită astfel în energie electrică, care este returnată mai apoi bateriei pentru utilizare ulterioară.

De ce irosește energie frânarea normală?

Frânarea funcționează cu ajutorul forței de frecare. Pe măsură ce apeși pedala de frână pentru a încetini, etrierele de frână apasă pe discurile de frână, iar frecarea rezultată încetinește roțile. Acest proces creează și energie cinetică. Această energie se pierde atunci când se disipează sub formă de căldură. De aceea poți vedea uneori frânele mașinilor de curse strălucind.

Procesul frânării regenerative – pas cu pas

Frânarea regenerativă pornește atunci când șoferul acționează pedala de frână.
Motorul electric dintr-o mașină hibridă sau electrică poate rula în două direcții – înainte și înapoi.

Când folosești pedala de accelerație, motorul va merge înainte.

Când apeși pedala de frână, motorul electric va fi pus în modul invers, încărcând astfel bateria.

Pe măsură ce motorul merge înapoi, generează energie electrică care este alimentată înapoi în baterie.

Frânarea regenerativă funcționează cel mai bine în drumuri cu multe opriri și porniri de pe loc în care pedala de frână este aplicată ușor.

Hibrizii cu autoîncărcare nu au nevoie de încărcare externă. Acest lucru este o ușurare pentru șoferii care circulă în zone fără multe puncte de încărcare.

Sistemul de frânare regenerativă reîncarcă bateria hibridului tău gratuit, iar de fiecare dată când conduci folosind energia electrică de la baterie, faci o economie serioasă de combustibil.

Ce mașini folosesc frânarea regenerativă?

Frânarea regenerativă este o caracteristică a mașinilor electrice și a vehiculelor hibride cu autoîncărcare. Este folosită pentru a suplimenta, mai degrabă decât pentru a încărca complet, bateria electrică din sistemul de propulsie electric al acestor vehicule. Folosim această tehnologie în mai multe dintre modelele noastre:

Civic e:HEV
Noul Civic întruchipează tehnologia complet hibridă în cea mai avansată stare a sa. Lansat în 2022, este un full-hybrid sportiv, self-charging care completează dinamica, designul și tehnologia legendare Civic cu puterea tehnologiei Honda e:HEV.

HR-V e:HEV
Noul HR-V este un SUV crossover premium compact și sportiv, care beneficiază de un motor hibrid avansat e:HEV. Asta înseamnă emisii scăzute, economie ridicată și, spre deosebire de un hibrid ușor, autonomie electrică reală. Are o senzație la volan pe care doar Honda o poate oferi, iar scaunele Magic Seats îl fac cel mai confortabil și versatil SUV din clasa sa.

Honda Jazz Crosstar
Dezvoltat având în minte stiluri de viață dinamice și active, Jazz Crosstar oferă un stil robust, muscular, cu o grilă distinctivă, bare de plafon integrate elegant și o gardă la sol mărită cu 1.6 cm față de modelul standard pentru un acces mai ușor și o vizibilitate mai bună asupra drumului.

Honda CR-V e:HEV
Un full hybrid într-un șasiu de SUV modern, disponibil cu tracțiune pe două sau pe patru roți. Sistemul său avansat de propulsie e:HEV oferă emisii scăzute, economie mare de combustibil și putere de neegalat. CR-V este una dintre cele mai bine vândute mașini din lume, iar cea mai recentă generație este spațioasă, dinamică, elegantă și eficientă.