IMPORTANT! Campanie de rechemare Airbag.

*Prețul afișat este un preț recomandat, nu constituie o ofertă de preț și nu reprezintă prețul efectiv de vânzare. Prețurile efective de vânzare pot fi diferite de prețurile afișate mai sus. Vă rugăm să vă adresați distribuitorilor autorizați Honda pentru a primi o ofertă personalizată de preț.
Easy Buy
Test Drive
Caută un dealer
Service
Comparator

Întrebări frecvente

Pentru a ajuta proprietarii Honda să țină pasul cu reviziile programate, Honda a introdus sistemul de Service Reminder. Mai jos sunt câteva întrebări frecvente și răspunsuri legate de funcționarea Reviziilor dumneavoastră.

Cum funcționează Sistemul Service Reminder Honda?

Honda nu mai are un „program de revizii recomandate în funcție de durată sau kilometri parcurși”. Pentru a vă economisi dumneavoastră, clientul, timp și bani, Honda a creat sistemul de Contor al Mentenanței pentru a afișa durata de viață a uleiului de motor în display-ul de informații, lucru ce permite proprietarului vehiculului să știe când este nevoie de o mentenanță și înlocuirea uleiului de motor. Vehiculul dumneavoastră afișează durata de viață a uleiului de motor ca și procentaj. Vehiculul dumneavoastră va începe cu o durată de viață 100% a uleiului și în timp, pe măsură ce acumulați kilometri, acesta va ajunge la 0%, semnalând faptul că durata de viață a uleiului s-a sfârșit.

Cum contorizează programul durata de viață a uleiului?

Computerul de bord din vehiculul dumneavoastră monitorizează constant condițiile de funcționare ale motorului, cum ar fi viteza, temperatura motorului și cea ambiantă, timpul și utilizarea vehiculului. Sistemul va derula descrescător durata de viață a uleiului de motor în funcție de aceste condiții pentru a determina când este necesară schimbarea și mentenanța uleiului de motor.

Cum pot opera Sistemul de Service Reminder?

Întrucât calculatorul de bord monitorizează constant vehiculul, sistemul de contorizare furnizează informații continue privind durata rămasă a uleiului din vehicul. Puteți apăsa pur și simplu butonul Select / Reset, prezent pe interfața informativă, pentru a vizualiza durata rămasă de viață a uleiului. Pentru a reveni la odometru, apăsați din nou butonul Select / Reset. De asemenea, la fiecare pornire a vehiculului, display-ul de informații va afișa automat durata de viață rămasă a uleiului. Când calculatorul de bord determină că vehiculul a atins o durată de viață rămasă a uleiului de 15%, acesta va afișa automat codurile și Martorul de Mentanță, pentru dumneavoastră.

OIL LIFE % MESAJ CE ESTE DE FĂCUT
15% REVIZIA SE APROPIE Efectuați o programare la service-ul Dvs Autorizat Honda.
5% REVIZIE IMINENTĂ Vizitați cel mai apropiat Service Autorizat Honda acum.
0% REVIZIE ÎNTĂRZIATĂ Revizia vehiculului este întărziată. Vizitați cel mai apropiat Service Autorizat Honda acum.

Ce se întâmplă cu Contorul de Mentenanță dacă nu se efectuează întreținerea când viața rămasă ajunge la 0%?

Odată ce autovehiculul atinge 0%, contorul va începe să afișeze un kilometraj negativ. Acesta indică numărul de kilometri cu care revizia vehiculului dumneavoastră este întârziată.

Împreună cu Simbolul Cheie și procentul de viață rămasă, uneori există o literă și / sau un număr afișat – ce înseamnă acestea?

Toate elementele de întreținere vor fi afișate sub formă de cod. Când Martorul Service Reminder se aprinde, va exista întotdeauna un cod principal și uneori va exista și un subcod. Vă rugăm să consultați manualul dumneavoastră de utilizare, carnetul de revizie Honda și diagrama de mai jos pentru a interpreta codul:

Cod Principal Ce înseamnă?
A Înlocuirea uleiului și a filtrului de ulei
B Înlocuirea uleiului și a filtrului de ulei, inspecția frânelor față și spate, verificare calibrării frânei de parcare, inspecția altor componente specifice vehiculului
Subcod Ce înseamnă?
1 Rotirea pneurilor
2 Înlocuirea elementelor de purificare ale aerului, înlocuirea curelei de transmisie, înlocuirea filtrelor de praf și polen
3 Înlocuirea lichidului de transmisie și transfer (dacă este echipat)
4 Înlocuirea bujiilor, înlocuirea curelei de distribuție (dacă este echipată), inspecția pompei de apă, inspecția supapelor admisie si evacuare
5 Înlocuirea lichidului de răcire
6 Înlocuirea lichidului pentru diferențialul spate (dacă este echipat)

De ce va exista întotdeauna un Cod Principal?

Sistemul a fost conceput pentru a maximiza confortul clienților. Codurile principale sunt specifice fiecărui utilizator și sunt declanșate în funcție de condițiile de funcționare a vehiculului.

De ce există doar câteodată un subcod?

Elementele subcodului sunt similare cu programele de revizie anterioare, bazate pe timpul de folosire și kilometri parcurși. Contorul calculează timpul de folosire deoarece determină gradul de uzare a vehiculului pentru a antedata sau întârzia subcodul, astfel încât aceste revizii să fie efectuate simultan cu codurile principale. De exemplu, în cazul în care rotirea pneurilor se face în mod normal (verificați manualul proprietarului) la 10.000 km, dar durata de viață a uleiului se termină la 8000 km, sistemul va programa ambele revizii în același timp, astfel încât sa nu fie nevoie să vă întoarceți după 2000 km pentru a efectua rotirea, sau să o întârziați cu încă 8000 km.

La câți kilometri mă pot aștepta să efectuez schimbarea de ulei atunci când folosesc Sistemul Service Reminder?

Sistemul variază de la șofer la șofer, deoarece fiecare conducător auto are propriul stil de condus. Service Reminder-ul Honda ajustează intervalele de întreținere în funcție de modul de utilizare a motorului, de obiceiurile de conducere și de climatul în care este operat vehiculul. Pentru majoritatea persoanelor care combină condusul urban și de autostradă, revizia va fi necesară la aproximativ 10.000 km. Dacă vă mențineți obiceiurile de conducere constante, vă puteți aștepta ca numărul de kilometri parcurși între revizii să rămână consecvent.

Îmi schimb de obicei uleiul la fiecare 5000 km. Cum mă va ajuta Sistemul Service Reminder?

Honda vă recomandă să urmați indicațiile Sistemului Service Reminder. Acest sistem vă va ajuta atât pe dumneavoastră cât și mediul înconjurător, prezentând următoarele avantaje:

  1. Se va evita folosirea excesivă a resurselor naturale (petrol/ulei motor)
  2. Nu vor exista materiale periculoase care să necesite eliminarea corespunzătoare, decât atunci când este nevoie (ulei și filtre)
  3. Ca și consumator, veți plăti doar atunci când este necesar, economisind timp și bani

În mod normal, indicatorul de revizie mi se aprinde la 10000 km, dar au trecut doar 8500 de km și trebuie să plec în vacanță. Vreau să efectuez revizia înainte de plecare. Ce ar trebui să fac?

Honda vă recomandă să vă urmați programul impus de Service Reminder, Dacă alegeți să efectuați revizia timpuriu, asigurați-vă că Sistemul Service Reminder este resetat, pentru ca codurile principale și subcodurile să rămână sincronizate.

Sistemul Service Reminder îmi spune că am nevoie de revizia de tip „B”. Există o problemă dacă aleg să fac revizia de tip „A”?

Da. Sistemul Service Reminder nu este doar un indicator de schimbare a uleiului, ci recomandă întreținerea întregului vehicul. Când se efectuează o întreținere corespunzătoare, realizați următoarele beneficii:

  1. Fiabilitate continua
  2. O viață mai lungă a vehiculului
  3. Încadrare continua în garanție
  4. O valoare mai bună de revânzare

Ce fac dacă am efectuat revizia necorespunzătoare / nerecomandată?

Dacă indicatorul Service Reminder a fost resetat, programul de revizie a fost, de asemenea, resetat. Din acest motiv, sistemul nu va mai putea anticipa în mod corespunzător întreținerea necesară. Dealerul dumneavoastră Honda este capabil să reseteze Sistemul Service Reminder. Resetarea sistemului nu este la fel de simplă ca resetarea indicatorului de bord și este posibil să fiți taxați. Tehnicianul dumneavoastră Honda va trebui să utilizeze Sistemul Honda Diagnostic (HSD) pentru a efectua o activare forțată, permițând setarea corespunzătoare a timpului și kilometrajului.

Îmi efectuez singur schimbul de ulei. Ar trebui să reinițializez funcția de Service Reminder?

Sistemul Service Reminder nu este doar un indicator de schimbare a uleiului. Acesta este proiectat să ne reamintească toate cerințele de revizie. Dacă sistemul dumneavoastră indică faptul că revizia este necesară, este important să finalizați revizia recomandată și să resetați martorul Service Reminder.

Folosesc ulei sintetic. Ar trebui să mă aștept ca reviziile recomandate să se efectueze mai rar?

Uleiul sintetic nu este recomandat de Honda. Honda dumneavoastră a fost proiectată pentru a funcționa corespunzător cu tipul de ulei recomandat în manualul dumneavoastră de utilizare. Sistemul Service Reminder calculează necesitățile vehicului în baza uleiului recomandat de inginerii Honda care au proiectat motorul. Utilizarea uleiului sintetic nu va prelungi intervalul de service.

Eu și sotul meu împărțim în mod egal Honda noastră. Sistemul face cumva o medie a stilurilor noastre de conducere pentru a determina când este necesară revizia?

Nu. Sistemul Service Reminder este proiectat pentru a fi un sistem inteligent, care monitorizează fiecare ciclu de conducere.

Am efectuat schimbul de ulei la un service non-autorizat Honda, iar aceștia nu au știut cum să reseteze martorul Service Reminder. Poate dealerul meu Honda să îl reseteze pentru mine?

Este important să finalizați toate etapele de revizie recomandate de către indicatorul Service Reminder. Resetarea martorul de către un dealer Honda fără ca toate etapele să fie finalizate poate fi nefavorabilă dumneavoastră și vehiculului dumneavoastră.

Trebuie să verific nivelul uleiului meu chiar dacă am activat sistemul Service Reminder?

Da. Sistemul Service Reminder NU detectează nivelul uleiului. Consultați recomandările manuale proprietarului Honda pentru procedurile stației de service.

Am condus 10.000 de km de la ultima mea revizie și martorul nu a apărut. Când am verificat uleiul, acesta părea murdar. Ce ar trebui să fac?

Acest lucru este normal. În condiții normale de utilizare și în funcție de condițiile de condus, este posibil ca uleiul să se decoloreze.

Am nevoie să știu când va fi următoarea revizie recomandată pentru Honda mea. Poate un tehnician Honda să-mi spună asta?

Absolut. Tehnicianul sau consilierul dumneavoastră Honda poate utiliza modul de activare forțată pentru a determina când este următoarea revizie recomandată. Opțiunea de a verifica acest lucru va funcționa numai dacă durata de viață a uleiului este între 100% și 16%. Odată ce vehiculul a ajuns la 15%, indicatorul de revizie recomandată se va activa automat.