IMPORTANT! Campanie de rechemare Airbag.

*Prețul afișat este un preț recomandat, nu constituie o ofertă de preț și nu reprezintă prețul efectiv de vânzare. Prețurile efective de vânzare pot fi diferite de prețurile afișate mai sus. Vă rugăm să vă adresați distribuitorilor autorizați Honda pentru a primi o ofertă personalizată de preț.
Easy Buy
Test Drive
Caută un dealer
Service
Comparator

10 motive să-ți cumperi o mașină hibrid

Mașinile hibrid au devenit o alegere din ce în ce mai populară pe măsură ce ne îndreptăm către un viitor ecologic și electrificat. Și, ca un beneficiu suplimentar, acestea sunt disponibile la prețuri accesibile – economisind bani pe facturile de combustibil și taxe.

1. Vei economisi bani pe combustibil
Într-un hibrid, motorul pe benzină funcționează numai atunci când este necesar, economisind combustibil în timp ce funcționează doar cu energie electrică. Deci, este mai economic, deoarece nu are nevoie să producă atât de multă putere. De asemenea, modelele hibrid folosesc sistemul numit frânare regenerativă pentru a genera electricitate din energia uzată pe măsură ce mașina încetinește. Această energie electrică este stocată în baterie și poate fi utilizată ulterior pentru alimentarea motorului electric.

2. Vei avea taxe și impozite mai mici
Taxa auto este mai ieftină pentru modelele hibrid. Acestea sunt clasificate drept mașini cu „combustibil alternativ”, iar cotele de impozitare sunt mai mici față de un vehicul pe benzină cu aceeași putere. De asemenea, modelele hibrid oferă performanțe echivalente cu un motor pe benzină mai mare, care ar crea mai mult CO2 și ar costa și mai mult impozitul anual.

3. Vei proteja mediul înconjurător
Mașinile hibrid ard mai puțin combustibil și asta înseamnă că produc mai puțin CO2 care poate acționa ca gaz cu efect de seră și poate promova schimbările climatice globale. Și pentru că un hibrid poate opri motorul pe benzină și funcționa cu energie electrică doar la turații mici, de exemplu într-un blocaj de trafic, poate contribui la reducerea zgomotului, reducerea poluării și îmbunătățirea calității aerului local. Conducerea unui hibrid trimite un mesaj puternic despre respectul dvs. pentru mediu.

4. Își păstrează valoarea de revânzare
Vânzările de mașini hibrid cresc din ce în ce mai mult pe măsură ce mai mulți oameni caută modalități mai ecologice și mai economice de a conduce și de a se bucura de beneficiile combinării benzinei cu puterea electrică, cum ar fi costurile de funcționare reduse. Asta înseamnă că există o cerere de mașini hibrid uzate, care menține valorile de revânzare ridicate. Costurile de leasing și de finanțare iau în considerare valoarea reziduală a mașinii la sfârșitul contractului, astfel încât valorile mai mari de tranzacționare ale mașinilor hibrid ajută la menținerea costului de proprietate scăzut.

5. Sunt ușor de întreținut
Deoarece mașinile hibrid își petrec o parte din timp funcționând cu energie electrică, motorul este mai puțin uzat. Frânele se uzează mai puțin – nu trebuie să lucreze la fel de mult, deoarece sistemul de frânare regenerativă ajută la încetinirea mașinii. Deoarece frânele trebuie înlocuite mai rar, costurile de întreținere sunt reduse. Pentru liniște sufletească, bateria Honda i-MMD beneficiază de o garanție cuprinzătoare pentru primii cinci ani sau 100.000 km – oricare ar fi primul.

6. Autonomia nu este motiv de îngrijorare
Un hibrid vă poate oferi toate avantajele energiei electrice fără să vă faceți griji vreodată că rămâneți fără energie. În Honda Jazz, puteți parcurge până la 850 de kilomentri (așa cum se măsoară pe noul standard WLTP) înainte de a fi nevoie să realimentați. Este suficient pentru a conduce de la Constanța la Timișoara fără să alimentați.

7. Nu necesită încărcare la priză
Modelele Honda hibrid nu sunt plug-in, ci se autoîncarcă. Mașina poartă propriul generator, care este acționat de motorul pe benzină sau de mișcarea mașinii pe măsură ce încetinește. Electricitatea generată poate fi utilizată imediat de motorul electric sau poate fi stocată într-o baterie pentru utilizare ulterioară. Nu este nevoie să desfaceți un cablu și să îl conectați la o priză – minunat dacă nu aveți parcare în afara străzii sau parcați undeva fără sursă de energie electrică.

8. Te vei bucura de ambele lumi
Mașinile hibrid oferă o combinație excelentă de beneficii atât de la mașinile pe benzină cât și de la mașinile electrice. Puterea electrică asigură funcționarea silențioasă, cu emisii zero, la mersul în oraș, în timp ce sistemul de frânare regenerativă captează energie care altfel ar fi pierdută și o transformă în electricitate care poate fi refolosită. La viteză mare, există puterea unui motor pe benzină și, ca și în cazul unei mașini convenționale, puteți realimenta rapid și puteți continua o călătorie lungă.

9. Folosesc cea mai nouă tehnologie
Motoarele pe benzină din Honda CR-V Hybrid și Jazz e:HEV funcționează în ciclul Atkinson, ceea ce îmbunătățește eficiența oferind un surplus de putere din fiecare rotație a motorului. Bateriile litiu-ion de ultimă generație stochează mai multă energie electrică, dar cântăresc mai puțin decât oricând.

10. Sunt ușor de folosit
Eficiența consumului de combustibil al mașinilor hibrid înseamnă că aveți nevoie de mai puține opriri pentru alimentarea cu combustibil, astfel încât să puteți petrece mai puțin timp în stațiile de alimentare și mai mult timp unde doriți să fiți.