IMPORTANT! Campanie de rechemare Airbag.

*Prețul afișat este un preț recomandat, nu constituie o ofertă de preț și nu reprezintă prețul efectiv de vânzare. Prețurile efective de vânzare pot fi diferite de prețurile afișate mai sus. Vă rugăm să vă adresați distribuitorilor autorizați Honda pentru a primi o ofertă personalizată de preț.
Easy Buy
Test Drive
Caută un dealer
Service
Comparator

Activități pentru călătoriile lungi alături de copii
(și ce să iei cu tine în bagaj)

Școala e în vacanță, modul out-of-office este pornit, bagajele sunt împachetate, locația este stabilită și este timpul să pleci – dar cum te vei distra cu familia pe drum?

Ți-am pregătit câteva idei de activități în familie pentru călătorii lungi și alte câteva sugestii de împachetare. 

Ce să faci într-o călătorie lungă cu mașina.

  1. Hai să desenăm

Privirea pe geam într-o călătorie cu mașina poate stârni creativitatea. Pune-le la dispoziție celor mici creioane, hârtie și tot ce mai au nevoie ca să creeze. 

Desenul îi poate ocupa pe cei mici pentru o lungă perioadă de timp sau – și mai bine – îi poate obosi pentru un pui de somn.

  1. Mici popasuri 

Planificarea opririlor este o modalitate excelentă de a rupe ritmul obositor al drumului. Oferă tuturor șansa să se dezmorțească și să viziteze toaleta. În plus, poți lua o gustare, cafea sau apă de la stația de servicii. 

Încearcă să planifici opririle în avans, pentru a nu conduce perioade lungi de timp fără pauză.

  1. Jocul cuvintelor

Acest lucru nu necesită nicio recuzită, doar gândire rapidă.

Un adult va începe jocul rostind orice cuvânt, apoi fiecare persoană trebuie să spună un cuvânt diferit asociat cu primul, de exemplu: Copac – afară – grădină – soare – vreme – iarnă – zăpadă – Crăciun.

Cine nu se poate gândi la un cuvânt în cinci secunde pierde și trebuie să aleagă următorul cuvânt.

  1. Ghiciți filmul

Creați un playlist cu diferite melodii din filme și emisiuni TV. Când apare o temă familiară, vedeți cât de repede pot ghici.Adună punctele și anunță câștigătorul când ajungi la destinație.

  1. Cine e vecinul de trafic?

Blocat în trafic? Cu toții am fost acolo. Aici poate ajuta jocul „cine e vecinul?” Toată lumea se uită rapid pe fereastră pentru a vedea cine este lângă ei (dar repede, să nu te prindă că te uiți). După ce ai văzut cine este vecinul tău, gândește-te la o poveste pentru ei. Dă-i un nume amuzant, o voce specifică și hotărăște-i destinația.

  1. Genți cu bunătăți cu numărătoare inversă

Dacă intenționezi să faci câteva opriri pe parcurs sau să conduceți prin câteva orașe sau orașe diferite, încercați să aduceți o geantă cu bunătăți pentru când conduceți prin fiecare loc. De exemplu, primul ar putea fi dat în timp ce porniți cu o gustare sănătoasă și un pachet de activități, al doilea ar putea fi o carte cu o băutură, al treilea ar putea fi un joc de jucat în ultima etapă a călătoriei. Acest lucru poate menține mâinile mici ocupate mai mult timp, deoarece activitatea lor se schimbă în timp.

  1. Ședinta foto

Oriunde ai călători, nu uita camera foto.

Du-o și mai departe: oferă-le copiilor o cameră instant și dă-le misiune să surprindă animalele de fermă, norii și priveliștile lor preferate.

Nu uita să iei cu tine

  1. Gustări

Gustările mici și dulciurile fac minuni pentru starea de spirit a tuturor în călătoriile lungi. 

Folosește o cutie cu separatoare în interior și umple fiecare compartiment cu ceva gustos precum fructe, chipsuri, biscuiți și dulciuri. Cu cât ești mai organizat, cu atât dezordinea va fi mai mică. În plus, n-o să ai nevoie de atât de multe opriri pentru gustări.

  1. O pernă și o pătură

Dacă pleci la drum la primele ore ale dimineții sau ai de gând să conduci noaptea, cei mici or să fie somnoroși.

Ia cu tine la drum câte o pernă de călătorie și o păturică pentru confortul lor.

  1. Esențialul

Pe lângă obiectele pe care le iei cu tine pentru distracția copiilor, asigură-te că ai toate lucrurile esențiale în bagaj.

Nu uita:

  • Medicamente, plasturi
  • Șervețele umede (pentru mâini lipicioase)
  • Apă
  • Loțiune de plajă
  • Hăinuțe confortabile de schimb