Easy Buy
Test Drive
Caută un dealer
Service
Comparator

Mașini Electrice
FAQ
Bine ați venit într-o nouă eră a condusului. Ne așteaptă un viitor interesant cu multe întrebări. Aici, sperăm că veți găsi unele dintre răspunsuri.

Sunt mașinile electrice bune pentru mediu?

Bateriile electrice pentru mașini pot fi reciclate?

Da, bateriile care alimentează mașinile electrice (și hibrid) pot fi reciclate. Bateriile cu greutate mai mică și autonomie mai mare sunt de tip litiu-ion - la fel ca cele pentru laptop și telefoanele mobile.

Au mașinile electrice emisii?

O mașină electrică nu are conductă de evacuare, deci nu are emisii și poate fi clasificată în mod legitim cu emisii zero - ceea ce este cu siguranță benefic pentru mediul urban în care poluarea aerului este o problemă reală.

Care sunt avantajele deținerii unei mașini electrice?

Sunt mașinile electrice mai eficiente?

Calculând pe baza costului pe kilometru, o mașină electrică te poate costa mai puțin de o treime față de o mașină pe benzină sau pe motorină. Există, de asemenea, avantaje fiscale semnificative și unele subvenții guvernamentale care pot fi luate în calcul.

Există taxă de congestie pentru mașinile electrice?

Atunci când conduceți în centrul orașului, vehiculele complet electrice și autovehiculele cu hidrogen sunt scutite de taxa de congestionare, alături de o serie de modele hibrid eficiente. Trebuie să contactați autoritățile pentru a verifica dacă sunteți eligibil să intrați în zonă fără a fi nevoiți să plătiți o taxă.

Au mașinile electrice nevoie de ulei?

Mașinile electrice nu au nevoie de ulei. Aceasta înseamnă că nu au nevoie de revizii periodice pentru schimbarea uleiului, ca în cazul mașinilor convenționale. și, în general, au costuri de întreținere mai mici.


Mașinile electrice au nevoie de service?

Da, mașinile electrice au nevoie de service. De obicei, o mașină electrică are doar câteva componente principale: motorul electric, un încărcător, bateria și un invertor. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care mașinile electrice au costuri mai mici de întreținere; față de o mașină convențională pe benzină sau diesel, au nevoie de mai puține operațiuni de întreținere. Motoarele electrice s-au dovedit a fi foarte fiabile, necesitând foarte puțină întreținere.


Mașinile electrice au nevoie de inspecție tehnică periodică?

Mașinile electrice trebuie să treacă testarea privind inspecția tehnică periodică - ca orice alt vehicul - după doi ani. Principala diferență este că nu există un test al emisiilor. Toate celelalte componente, cum ar fi frânele, suspensia, luminile, componentele de direcție și rulmenții trebuie să corespundă normelor în vigoare.

Cum este să conduci o mașină electrică?

Cum funcționează mașinile electrice?

Mașinile electrice nu au cutie de viteză ci au transmisie directă - până la roți. Apăsați pur și simplu pedala de accelerație și obțineți instantaneu o putere lină de la motorul electric; este curat, eficient și performant, cu zero emisii.

Mașinile electrice sunt manuale sau automate?

Mașinile electrice nu au nevoie de o cutie de viteze cu mai multe trepte, manuală sau automată. Spre deosebire de motoarele cu combustie, motoarele electrice au o bandă de putere foarte largă - funcționează la rotații forte mari - și este necesară o transmisie simplă cu raport fix.

Mașinile electrice au nevoie de cutie de viteze?

Mașinile electrice nu au angrenaje, deoarece motorul electric ancționează direct roțile. Viteza depinde de câtă accelerație solicitați. Nu este necesar un ambreiaj, deoarece motorul electric poate produce cuplul de la 0 rotații pe minut în sus.

Cât de departe poate ajunge o mașină electrică?

Gama de mașini electrice disponibile în acest moment pe piață se îmbunătățește constant, prin avansări în tehnologia bateriilor. Astăzi, mașinile electrice pot atinge cu ușurință aproximativ 200 de kilometri înainte de a fi nevoie să reîncărcați, iar unele dintre noile modele pot acum să parcurgă peste 400 de kilometri.

Cum se încarcă mașinile electrice?

Mașinile electrice pot fi încărcate acasă?

Va trebui să instalați o priză plug-in acasă și apoi să vă planificați călătoria, astfel încât să puteți reîncărca atunci când este necesar pentru călătoriile mai lungi. Ori de câte ori mașina dvs. electrică vă spune că bateria este descărcată, doar conectați-o. Este atât de simplu ... ca și cum v-ați încărca telefonul.

Încărcarea mașinii electrice este gratuită?

Încarcarea la domiciliu va costa aproximativ 20 RON pentru o încărcare completă, în timp ce încărcarea la stațiile publice și punctele publice de încărcare - cum ar fi supermarketurile sau parcările - sunt adesea gratuite pentru durata șederii. Punctele de încărcare rapidă se găsesc în stațiile de serviciu ale autostrăzilor și costă de obicei aproximativ 40 RON pentru o încărcare de 30 de minute.

Sunt toate încărcătoarele electrice la fel?)

Nu, există două tipuri și sunt numite pur și simplu Tip 1 și Tip 2, cu toate acestea, există un tip universal care se va potrivi ambelor. Cea mai mare parte a generației actuale de mașini electrice utilizează un standard numit J1772 pentru încărcare la 110V și 240V, pe care se bazează toate încărcătoarele publice.

Cum instalez un punct de încărcare a mașinii electrice?

Stațiile de încărcare pentru locuințe sunt compacte, rezistente la intemperii și ușor de instalat - durează aproximativ două-trei ore pentru a instala o unitate. Cel mai bine este să contactați un instalator certificat pentru a vă asigura că încărcătorul dvs. de casă este montat la cel mai înalt standard de siguranță.

Cât durează pentru a încărca o mașină electrică?

Timpul de încărcare a unei mașini electrice poate dura doar 30 de minute sau până la 12 ore și depinde în totalitate de dimensiunea bateriei și de viteza punctului de încărcare.

Ce se întâmplă când o mașină electrică rămâne fără baterie?

La fel ca o mașină pe benzină sau pe motorină, veți opri. Cu toate acestea, noii proprietari de mașini electrice tind să fie mai conștienți de autonomia lor - adesea denumită „anxietate privind autonomia”. Cu toate acestea, știind că mașina dvs. electrică poate parcurge 200 de kilometri între încărcări ar trebui să fie suficient pentru a atenua orice astfel de temeri. În plus, mașinile electrice vă avertizează sonor și vizual cu mult timp înainte de terminarea completă a bateriei.