fbpx

IMPORTANT! Campanie de rechemare Airbag.

Easy Buy
Test Drive
Caută un dealer
Service
Comparator

Honda Civic Type R

Cucerește un nou circuit
MotorPark România

Honda Civic Type R a setat un timp etalon pe primul circuit de viteză auto-moto din România, MotorPark Adâncata. Cel mai bun timp oficial pentru mașinile de serie cu punte motoare față este 1:57.721 și a fost stabilit de pilotul Ovidiu Zaberca la volanul unui Honda Civic Type R, echiparea Ultimate Edition. Cronometrarea s-a realizat cu ajutorul unui transponder omologat pus la dispoziție de către oficialii MotorPark. 

Noua reușită este o completare a recordurilor obținute pe circuite internaționale celebre, cum ar fi cele de la Nürburgring, Silverstone, Estoril, Hongaroring, Magny Cours, Spa Fracochamps și Suzuka.

Echiparea Ultimate Edition completează Type R-ul GT disponibil până acum în România cu jante aliaj Limited Edition 20″ BBS Forged, anvelope Michelin Sport Cup 2 245/30ZR20, priză de aer capotă și aripă centrală eleron din fibră de carbon, embleme hayon Civic & Type R din crom negru fumuriu. De asemenea, în pachet este inclus și setul standard de roți format din jante aliaj Piano Black 20″, cu anvelope Continental 245/30ZR20.

Honda Civic Type R este cea mai puternică mașină de serie cu punte motoare față. Este dotată cu un motor de doi litri, patru cilindri VTEC TURBO, care dezvoltă o putere maximă de 320 CP și un cuplu de 400 Nm. Poate accelera de la 0-100 km/h în 5.8 secunde și poate ajunge la o viteză maximă de 272 km/h (unde condițiile permit acest lucru).

MotorPark România este primul circuit de viteză auto-moto din România, cu o lungime de 4.129 metri, lățime între 11 și 16 metri și o linie dreaptă de 950 metri. Totodată, cele 14 viraje îi conferă un grad sporit de dificultate tehnică.

 

-Sfârșit-