IMPORTANT! Campanie de rechemare Airbag.

*Prețul afișat este un preț recomandat, nu constituie o ofertă de preț și nu reprezintă prețul efectiv de vânzare. Prețurile efective de vânzare pot fi diferite de prețurile afișate mai sus. Vă rugăm să vă adresați distribuitorilor autorizați Honda pentru a primi o ofertă personalizată de preț.
Easy Buy
Test Drive
Caută un dealer
Service
Comparator

Test-Drive-ul perfect

10 sfaturi pentru cumpărători

După locuință, mașina reprezintă cea mai costisitoare achiziție pe care cei mai mulți dintre noi o vom face. Așadar, este bine să te asiguri că mașina este potrivită pentru cerințele tale, rezervând un test-drive și urmând aceste sfaturi.

Orice dealer Honda te va ajuta cu plăcere să programezi un test-drive. Vei putea să verifici spațiul portbagajului, să vezi cât de bine se potrivește scaunul pentru copil, să te asiguri că poziția de condus îți este confortabilă, să simți performanțele motorului sau să experimentezi sistemul intuitiv de navigație.

Citește mai departe și află cum poți beneficia la maxim de un test-drive.

1. Ce fel de mașină ai nevoie?

Mică sau mare? Cu trapă, fără trapă sau cu plafon panoramic? Manuală sau automată? Tracțiune față, spate sau tracțiune integrală? Înainte de a programa un test-drive, gândește-te în ce condiții vei folosi cel mai des mașina. Dacă nu ești sigur, navighează pe site-ul nostru sau vorbește cu consilierii Honda din cel mai apropiat showroom. Echipa noastră experiementată îți va prezenta cu plăcere gama de modele Honda și te va ajuta să descoperi ce model și se potrivește.

2. Programează-te online sau la telefon

Este ușor să testezi o mașină. Fie completezi acest formular, fie contactezi telefonic dealerul preferat din lista de aici.

3. Testează echiparea potrivită

Clarifică specificațiile dorite, astfel încât dealerul tău să se poată asigura de disponibilitatea mașinii de test, cu echiparea potrivită dorințelor tale. De exemplu, e mai puțin eficient să testezi un CR-V manual, cu propulsie strict pe benzină, dacă intenționezi să achiziționezi o mașină cu un sistem de propulsie hibrid și cutie automată de viteze.

Îți recomandăm să descoperi diferențele între modelele dorite folosind comparatorul de modele, înainte să îți programezi testul.

4. Nu uita de:

Actul de identitate și permisul de conducere.

Încălțămintea comodă.

Ochelarii de vedere (dacă este cazul)

Telefonul personal (pentru a testa capacitățile de sincronizare)

5. Nu te grăbi

Când faci programarea, cere să ai la dispoziție cel puțin o oră pentru a conduce mașina. Astfel vei avea suficient timp să primești de la dealer toate răspunsurile la întrebările pe care le ai și să experimentezi toate dotările mașinii.

6. Pentru ce vei folosi mașina?

Dacă o folosești pentru naveta spre birou sau pentru dus copiii la școală, încearcă să reproduci și acel tip de călătorie în timpul test drive-ului. Altfel, dacă îți petreci cea mai mare parte a timpului pe șosele de mare viteză, încearcă să parcurgi o rută care se desfășoară într-un mediu similar.

7. Ia familia cu tine

Test-drive-ul este șansa să te asiguri că toată lumea se va simți confortabil în mașină, nu doar șoferul. Deci nu ezita să îți aduci și familia. Te va ajuta să îți dai seama de confortul și performanța mașinii când toată lumea este la bord. Motorul ar trebui să propulseze mașina fără efort. Dacă simți că se “luptă”, poate vei dori să încerci o versiune mai puternică, dacă este disponibilă în gamă.

8. Ce puncte să bifezi atunci când faci un test-drive.

☑ Poți ajusta volanul exact cum ți-l dorești?

☑ Poți configura scaunul pentru o experiență confortabilă?

☑ Poți manevra ușor pedalele?

☑ Vizbilitatea traficului din jur este în regulă?

☑ Resetează computerul de bord la începutul testului, iar la final vei hotărî dacă este un consum acceptabil.

☑ Performanța motorului este cea dorită?

☑ Cât de silențioasă este mașina în timpul mersului?

☑ Încearcă toate tipurile de condus disponibile (Sport, Eco, Hybrid Drive, +R, etc.)

☑ Suspensiile sunt satisfăcătoare?

☑ Încearcă și câteva manevre de parcare. Vizibilitatea și manevrabilitatea sunt la nivelul așteptărilor?

☑ Deschide capota și verifică dacă găsești ușor joja de ulei, rezervoarele pentru spălarea parbrizului, pentru lichidul de frână și cel de răcire a motorului. Toate acestea sunt elemente pe care va trebui să le verifici pe parcursul conviețuirii cu noua ta mașină.

9. Este mașina potrivită familiei tale?

Dacă te interesează o mașină de familie, ia cu tine scaunul de copil și verifică dacă se potrivește în modelul pe care îl testezi. Și întreabă-te: Este portbagajul suficient de încăpător pentru viața familiei tale? Studiază toate compartimentele de depozitare. Ai suficiente locuri unde poți depozita lucruri sau încărca telefonul?  Ai acces ușor la termosul tău de cafea? Se pliază ușor scaunele spate, pentru mai mult spațiu?

10. Cunoaște toate dotările

De la verificarea conectivității smartphone-ului tău (nu toate mașinile sunt compatibile cu toate mărcile) și operarea sistemului de navigație, până la experimentarea funcțiilor de Cruise Control Adaptiv și Cross Traffic Monitor. Test-drive-ul este oportunitatea ta să vezi cum tehnologia îți poate face viața mai ușoară – și mai sigură – pe drum. Încearcă-le pe toate sau solicită o demonstrație din partea dealerului.

Și nu în ultimul rând – este sigură?

Întotdeauna ne dorim să ajungem în siguranță la destinație. De multe ori, atenția ne este distrasă de diverse elemente peturbatoare precum un telefon care sună sau când căutăm ceva în mașină. Drept urmare, există un potențial ridicat să avem un eveniment neplăcut în trafic. Pentru astfel de situații, începând cu anul 2017, toate modelele Honda au în dotarea standard pachetul complet de siguranță activă, Honda Sensing. Acesta nu suplinește atenția șoferului, dar acordă mai multe pârghii de siguranță atunci când nu ești 100% atent la condus.

Sistemele de siguranță activă acoperă o multitudine de funcții – te pot avertiza privind o iminentă coliziune frontală și pot chiar frâna în locul tău. Te pot avertiza la părasirea benzii de circulatie și pot controla direcția astfel încât banda să nu fie părăsită. Sunt sisteme care avertizează de prezența vehiculelor în unghiurile greu accesibile ale mașinii, la fel cum avem și sisteme care detectează semne de circulație, pentru a ne arăta mereu la ce trebuie să ne așteptăm și ce reguli trebuie să respectăm pe porțiunea respectivă de drum.

În ceea ce privește sistemele de siguranță pasivă, nu există o modalitate practică de a testa multe caracteristici de siguranță ale unei mașini moderne; majoritatea sunt concepute pentru a interveni în caz de urgență. Cu toate acestea, înainte sau după orice test-drive, poți afla cât de sigură este o mașină verificând Euro NCAP. Organizația independentă testează majoritatea mașinilor noi și le punctează pentru sistemele care ajută la prevenirea accidentelor și cât de bine sunt protejați pasagerii în cazul unui accident.