Important Campanie de rechemare Airbag. Află detalii!

Întrebări frecvente


 

Pentru a ajuta proprietarii Honda să țină pasul cu reviziile programate, Honda a introdus sistemul de Service Reminder. Mai jos sunt câteva întrebări frecvente și răspunsuri legate de funcționarea Reviziilor dumneavoastră.

 

Honda nu mai are un „program de revizii recomandate în funcție de durată sau kilometri parcurși”. Pentru a vă economisi dumneavoastră, clientul, timp și bani, Honda a creat sistemul de Contor al Mentenanței pentru a afișa durata de viață a uleiului de motor în display-ul de informații, lucru ce permite proprietarului vehiculului să știe când este nevoie de o mentenanță și înlocuirea uleiului de motor. Vehiculul dumneavoastră afișează durata de viață a uleiului de motor ca și procentaj. Vehiculul dumneavoastră va începe cu o durată de viață 100% a uleiului și în timp, pe măsură ce acumulați kilometri, acesta va ajunge la 0%, semnalând faptul că durata de viață a uleiului s-a sfârșit.

 

Computerul de bord din vehiculul dumneavoastră monitorizează constant condițiile de funcționare ale motorului, cum ar fi viteza, temperatura motorului și cea ambiantă, timpul și utilizarea vehiculului. Sistemul va derula descrescător durata de viață a uleiului de motor în funcție de aceste condiții pentru a determina când este necesară schimbarea și mentenanța uleiului de motor.

 

Întrucât calculatorul de bord monitorizează constant vehiculul, sistemul de contorizare furnizează informații continue privind durata rămasă a uleiului din vehicul. Puteți apăsa pur și simplu butonul Select / Reset, prezent pe interfața informativă, pentru a vizualiza durata rămasă de viață a uleiului. Pentru a reveni la odometru, apăsați din nou butonul Select / Reset. De asemenea, la fiecare pornire a vehiculului, display-ul de informații va afișa automat durata de viață rămasă a uleiului. Când calculatorul de bord determină că vehiculul a atins o durată de viață rămasă a uleiului de 15%, acesta va afișa automat codurile și Martorul de Mentanță, pentru dumneavoastră.

 OIL LIFE %  MESAJ  CE ESTE DE FĂCUT
   15%  REVIZIA SE APROPIE  Efectuati o programare la service-ul Dvs Autorizat Honda.
   5%  REVIZIE IMINENTĂ  Vizitati cel mai apropiat Service Autorizat Honda acum.
   0%  REVIZIE ÎNTĂRZIATĂ  Revizia vehiculului este întărziată. Vizitați cel mai apropiat Service Autorizat  Honda acum.

 

Odată ce autovehiculul atinge 0%, contorul va începe să afișeze un kilometraj negativ. Acesta indică numărul de kilometri cu care revizia vehiculului dumneavoastră este întârziată.

 

Toate elementele de întreținere vor fi afișate sub formă de cod. Când Martorul Service Reminder se aprinde, va exista întotdeauna un cod principal și uneori va exista și un subcod. Vă rugăm să consultați manualul dumneavoastră de utilizare, carnetul de revizie Honda și diagrama de mai jos pentru a interpreta codul:

 Cod Principal  Ce înseamnă?
   A  Înlocuirea uleiului și a filtrului de ulei
   B  Înlocuirea uleiului și a filtrului de ulei, inspecția frânelor față și spate, verificare calibrării frânei de parcare, inspecția altor componente specifice vehiculului

 

 Subcod  Ce înseamnă?
   1  Rotirea pneurilor
   2  Înlocuirea elementelor de purificare ale aerului, înlocuirea curelei de transmisie, înlocuirea filtrelor de praf și polen
   3  Înlocuirea lichidului de transmisie și transfer (dacă este echipat)
   4  Înlocuirea bujiilor, înlocuirea curelei de distribuție (dacă este echipată), inspecția pompei de apă, inspecția supapelor admisie si evacuare
   5  Înlocuirea lichidului de răcire
   6  Înlocuirea lichidului pentru diferențialul spate (dacă este echipat)

 

Sistemul a fost conceput pentru a maximiza confortul clienților. Codurile principale sunt specifice fiecărui utilizator și sunt declanșate în funcție de condițiile de funcționare a vehiculului.

 

Elementele subcodului sunt similare cu programele de revizie anterioare, bazate pe timpul de folosire și kilometri parcurși. Contorul calculează timpul de folosire deoarece determină gradul de uzare a vehiculului pentru a antedata sau întârzia subcodul, astfel încât aceste revizii să fie efectuate simultan cu codurile principale. De exemplu, în cazul în care rotirea pneurilor se face în mod normal (verificați manualul proprietarului) la 10.000 km, dar durata de viață a uleiului se termină la 8000 km, sistemul va programa ambele revizii în același timp, astfel încât sa nu fie nevoie să vă întoarceți după 2000 km pentru a efectua rotirea, sau să o întârziați cu încă 8000 km.

 

Sistemul variază de la șofer la șofer, deoarece fiecare conducător auto are propriul stil de condus. Service Reminder-ul Honda ajustează intervalele de întreținere în funcție de modul de utilizare a motorului, de obiceiurile de conducere și de climatul în care este operat vehiculul. Pentru majoritatea persoanelor care combină condusul urban și de autostradă, revizia va fi necesară la aproximativ 10.000 km. Dacă vă mențineți obiceiurile de conducere constante, vă puteți aștepta ca numărul de kilometri parcurși între revizii să rămână consecvent.

 

Honda vă recomandă să urmați indicațiile Sistemului Service Reminder. Acest sistem vă va ajuta atât pe dumneavoastră cât și mediul înconjurător, prezentând următoarele avantaje:

  1. ·         Se va evita folosirea excesivă a resurselor naturale (petrol/ulei motor)
  2. ·         Nu vor exista materiale periculoase care să necesite eliminarea corespunzătoare, decât atunci când este nevoie (ulei și filtre)
  3. ·         Ca și consumator, veți plăti doar atunci când este necesar, economisind timp și bani

 

Honda vă recomandă să vă urmați programul impus de Service Reminder, Dacă alegeți să efectuați revizia timpuriu, asigurați-vă că Sistemul Service Reminder este resetat, pentru ca codurile principale și subcodurile să rămână sincronizate.

 

Da. Sistemul Service Reminder nu este doar un indicator de schimbare a uleiului, ci recomandă întreținerea întregului vehicul. Când se efectuează o întreținere corespunzătoare, realizați următoarele beneficii:

  1. ·         Fiabilitate continua
  2. ·         O viață mai lungă a vehiculului
  3. ·         Încadrare continua în garanție
  4. ·         O valoare mai bună de revânzare

 

Dacă indicatorul Service Reminder a fost resetat, programul de revizie a fost, de asemenea, resetat. Din acest motiv, sistemul nu va mai putea anticipa în mod corespunzător întreținerea necesară. Dealerul dumneavoastră Honda este capabil să reseteze Sistemul Service Reminder. Resetarea sistemului nu este la fel de simplă ca resetarea indicatorului de bord și este posibil să fiți taxați. Tehnicianul dumneavoastră Honda va trebui să utilizeze Sistemul Honda Diagnostic (HSD) pentru a efectua o activare forțată, permițând setarea corespunzătoare a timpului și kilometrajului.

 

Sistemul Service Reminder nu este doar un indicator de schimbare a uleiului. Acesta este proiectat să ne reamintească toate cerințele de revizie. Dacă sistemul dumneavoastră indică faptul că revizia este necesară, este important să finalizați revizia recomandată și să resetați martorul Service Reminder.

 

Uleiul sintetic nu este recomandat de Honda. Honda dumneavoastră a fost proiectată pentru a funcționa corespunzător cu tipul de ulei recomandat în manualul dumneavoastră de utilizare. Sistemul Service Reminder calculează necesitățile vehicului în baza uleiului recomandat de inginerii Honda care au proiectat motorul. Utilizarea uleiului sintetic nu va prelungi intervalul de service.

 

Nu. Sistemul Service Reminder este proiectat pentru a fi un sistem inteligent, care monitorizează fiecare ciclu de conducere.

 

Este important să finalizați toate etapele de revizie recomandate de către indicatorul Service Reminder. Resetarea martorul de către un dealer Honda fără ca toate etapele să fie finalizate poate fi nefavorabilă dumneavoastră și vehiculului dumneavoastră.

 

Da. Sistemul Service Reminder NU detectează nivelul uleiului. Consultați recomandările manuale proprietarului Honda pentru procedurile stației de service.

 

Acest lucru este normal. În condiții normale de utilizare și în funcție de condițiile de condus, este posibil ca uleiul să se decoloreze.

 

Absolut. Tehnicianul sau consilierul dumneavoastră Honda poate utiliza modul de activare forțată pentru a determina când este următoarea revizie recomandată. Opțiunea de a verifica acest lucru va funcționa numai dacă durata de viață a uleiului este între 100% și 16%. Odată ce vehiculul a ajuns la 15%, indicatorul de revizie recomandată se va activa automat.