IMPORTANT! Campanie de rechemare Airbag.

Easy Buy
Test Drive
Caută un dealer
Service
Comparator

Filtru de aer premium Honda

Un filtru care contribuie eficient la reducerea riscurilor de infecție asociate cu virusul SARS-COV-2

Honda oferă acum un nou filtru de aer premium, extrem de eficient la captarea unei game largi de germeni dăunători, alergeni și chiar viruși asociați cu probleme semnificative de sănătate, inclusiv riscurile de infecție asociate cu virusul SARS COV-2.

Filtrul de aer a fost dezvoltat în colaborare cu Freudenberg și este oferit ca o piesă de schimb originală Honda, ca o alternativă la filtrul de polen standard Honda. Acest nou filtru de aer premium oferă protecție activă prin reducerea semnificativă a concentrației de aerosoli virali. Acest lucru este realizat printr-un design unic cu mai multe straturi care filtrează, captează și elimină în mod eficient gazele nocive ale mediului, precum și particulele anorganice și biologice și aerosolii.

Eiichi Hino, președintele Honda Access Europe NV a declarat: „Întrucât societatea este acum mai conștientă ca niciodată de impactul germenilor și virușilor precum COVID-19, ne așteptăm ca cererea de soluții de protecție să crească rapid. Acest filtru de aer premium este un exemplu excelent al faptului că Honda lucrează rapid împreună cu furnizorii săi pentru a oferi un produs cu beneficii reale care îmbunătățește sănătatea și siguranța șoferului și a pasagerilor.”

Cum funcționează

Pentru a reduce riscul infecțiilor din habitaclul mașinii este în general recomandată alimentarea cu aer proaspăt pentru a reduce concentrația de aerosoli. În modul de recirculare, eliminarea virușilor din aer depinde în mare măsură de eficiența sistemului de filtrare și de viteza sa.

Primele două straturi de microfibre ale filtrului de aer Honda premium captează majoritatea aerosolilor ultrafini, praf și polen, în timp ce al treilea strat, realizat din cărbune activ, este responsabil pentru absorbția particulelor și a gazelor acide. Un al patrulea strat inovativ bio-funcțional acoperit cu o substanță activă a extractului de fructe inactivează în mod eficient aerosolii virali capturați și împiedică eliberarea lor înapoi în aerul din habitaclu. Acest lucru a fost dovedit în mod concludent de o serie cuprinzătoare de teste efectuate în colaborare cu Institutul austriac de cercetare OFI.

Coronavirusurile sunt răspândite în picături produse atunci când persoanele afectate strănută, tusesc sau respiră și pot rămâne infecțioase pe suprafețe ore sau chiar zile. Perturbările vântului, schimbările de temperatură și umiditatea pot face ca aceste particule să devină din nou aeriene, moment în care pot fi preluate de filtru.

Straturile de filtrare a particulelor fine oferă o protecție îmbunătățită împotriva transmiterii virusului în comparație cu filtrele standard. Ele separă în mod demonstrabil nu numai picăturile (> 5 μm ), ci și aerosolii virali critici (sub 5 μm ). Noul filtru de aer premium Honda poate stopa peste 90% din aerosolii virali. În plus, un al doilea pas inovator inactivează aproape 100% din încărcătura virală capturată, printr-un strat bio-funcțional impregnat cu substanța activă a extractului de fructe.

Virusul SARS-CoV-2 este doar ultimul dintr-o linie neîntreruptă de viruși care se întinde de-a lungul istoriei umane care au un impact asupra sănătății umane. În ceea ce privește reducerea riscurilor în timp ce călătorești cu mașina, filtrul de aer Honda premium oferă una dintre cele mai bune protecții disponibile pe piață.

Dealerii Honda vor putea furniza și monta acest nou filtru, disponibil pentru toate modelele recente Honda.

CONFORMITATE JURIDICĂ

Stratul bio-funcțional din filtrele de aer premium Honda este capabil să inactiveze organismele dăunătoare. Spre deosebire de biocidele chimice tradiționale, dintre care multe sunt deja interzise pentru utilizarea în autovehicule sau etichetate „pentru a fi înlocuite”, substanța activă a extractului de fructe utilizat este conform cu cel mai recent Regulament european privind produsele biocide (BPR, Regulamentul (UE) 528/2012).

 

RECOMANDĂRI PENTRU MINIMIZAREA RISCURILOR DIN HABITACLUL MAȘINII

  • Creșterea alimentării cu aer proaspăt este o modalitate eficientă de a proteja împotriva virușilor din mașini. Acest lucru maximizează diluarea aerosolilor aerieni.
  • Eficiența elementelor filtrante joacă un rol vital în filtrarea contaminanților din mediu, a substanțelor nocive și a aerosolilor patogeni. În modul de recirculare, eliminarea virușilor din aer depinde în mare măsură de eficiența sistemului de filtrare și de viteza sa.
  • Elementele inovatoare de filtrare cu proprietăți de dezinfecție a suprafeței împiedică în mod eficient eliberarea din nou a încărcăturii virale în aer, asigurând în același timp cel mai înalt nivel de protecție a sănătății umane și a mediului.
  • În special în condițiile actuale, filtrul de aer din mașină trebuie schimbat mai des decât de obicei pentru a menține o protecție optimă.

 

Credite foto: © Freudenberg Filtration Technologies

Honda micronAir® este o marcă comercială înregistrată și protejată a Carl Freudenberg KG.

© Freudenberg Filtration Technologies SE & Co. KG.

În conformitate cu prevederile BPR, consumatorii finali trebuie informați că filtrele de aer premium Honda dezvoltate în cooperare cu Freudenberg sunt un „articol tratat” cu proprietăți biocide.

 

Filtrul de aer Honda premium de cabină dezvoltat în cooperare cu Freudenberg cu proprietăți antivirale de dezinfecție a suprafeței prin intermediul unui strat de filtru funcțional pe bază de extract de fructe (ingredient activ Acid citric CAS-Nr. 77-92-9 și / sau 5949-29-1) pentru utilizare în sistemul de tratare / climatizare a aerului. Proprietăți de dezinfecție bacteriostatică și fungistatică a suprafeței împotriva unei multitudini de bacterii gram-pozitive și gram-negative, drojdii și ciuperci, precum și proprietăți dovedite de dezinfecție a suprafeței virale (eficacitate antivirală excelentă pentru virusul gripal H1N1 (gripa porcină) și virusul corona HCoV 229E conform ISO 18184: 2019) pentru a preveni răspândirea virusului / re-aerosolizarea virală. Condițiile actuale fac prea periculoasă testarea filtrului împotriva SARS-CoV-2, coronavirusul care cauzează boala COVID-19, dar Freudenberg se așteaptă ca acesta să obțină aceeași eficacitate de 99,9%.

Acest document oferă informații fără caracter obligatoriu. Honda și Freudenberg Filtration Technologies SE & Co. KG nu își pot asuma nicio răspundere pentru integralitatea și corectitudinea declarațiilor făcute. Întrebările privind răspunderea și garanția vor fi gestionate exclusiv de prevederile relațiilor de livrare implicate.